Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu

de xana in Mancaruri cu carne, 18 Noi 2017 | 16722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 prepelite curatate
  • 2 catei de usturoi
  • ½ de lingurita paprika
  • un varf de cutit de coriandru macinat
  • un varf de cutit nucsoara
  • un varf de cutit rozmarin macinat
  • sare
  • piper
  • 5 linguri ulei de masline

Pentru sos:

  • 300 ml de vin rosu sec
  • 1 ceapa mica
  • 1 catel de usturoi
  • ½ de lingurita cimbru uscat
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 linguri margarina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu:

Zdrobim doi catei de usturoi, apoi ii amestecam cu paprika, coriandrul, nucsoara, rozmarinul, sare, piper si 2 linguri de ulei de masline. Ungem prepelitele cu acest amestec pe toate partile si pe dinauntru , apoi le asezam in tava si turnam restul de ulei de masline deasupra. Dam la cuptor pentru cca 20-25 de minute, la 200ºC.

Intre timp, taiem ceapa marunt si o calim cu putina sare si o lingura de ulei pana prinde putina culoare. Adaugam apoi usturoiul taiat marunt, foile de dafin si cimbrul si mai calim cateva secunde. Punem vinul si fierbem la foc iute, cca. 10 minute pana vinul scade cam la o treime din cantitatea initiala. Trecem sosul printr-o sita, apoi adaugam margarina, piper si daca mai este nevoie sare si mai tinem pe foc pana se formeaza un sirop mai gros.

 Cand prepelitele sunt gata, le lasam la odihnit cca. 3-5 minute, apoi le servim cu cate o lingura de sos deasupra si o garnitura la alegere alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite la cuptor cu sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptură cu pachețele de cartofi, piure de țelină și ceapă caramelizată